Ingrediënten Vistrio
Voor de zalmbonbon
100 gram gerookte zalm
100 gram roomkaas
Een paar takjes dille
Een handje sla
Een snuf zeezout
Peper uit de molen
Voor de gegrilde tonijn
200 gram tonijn
1 eetlepel wit sesamzaad
1 eetlepel zwart sesamzaad
100 gram wakame
Eventueel een scheutje sojasaus
Voor de pankogarnaal
4 grote gepelde gamba’s
1 ei
50 gram panko (Japans broodkruim)
2 avocado’s
Een halve citroen
Olie om in te frituren
Een snuf zeezout
Peper uit de molen
Hoe maak ik deze trio van vis?
Zalmbonbon: hak de dille fijn. Meng de dille, de roomkaas, zeezout en gemalen peper met elkaar. Vorm de roomkaas in een bolletje en leg de gerookte zalm er overheen. Leg een handje sla op het bord en leg de zalmbonbon hierop. Maak af met een takje dille, peper en zout,
Gegrilde Tonijn: Kruid de tonijn met peper en zout. Verhit de grillpan of -plaat. Gril de tonijn 1 minuut aan beide kanten, Meng het witte en het zwarte sesamzaad. Rol de tonijn door het sesamzaad. Snijd de tonijn in plakjes. schep een eetlepel wakame op het bord. Leg de plakjes tonijn op de wakame en maak af met een beetje peper en zout en eventueel een scheutje sojasaus.
Panko garnaal: Kluts het eitje los. Doe de panko in een schaaltje. Haal de gamba door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal tot de hele gamba is bedekt. Doe dit met alle gamba’s. Frituur de gamba’s tot ze goudbruin zijn. Prak de avocado’s fijn. Maak de avocado op smaak met citroensap, peper en zout. Leg een eetlepel avocado op het bord. Leg de gefrituurde gamba op de avocado. En maak af met een beetje peper.
Heerlijk te combineren met onze biologische chardonnay
No comment