Ingrediënten Vistrio

Voor de zalmbonbon

100 gram gerookte zalm

100 gram roomkaas

Een paar takjes dille

Een handje sla

Een snuf zeezout

Peper uit de molen

 

Voor de gegrilde tonijn

200 gram tonijn

1 eetlepel wit sesamzaad

1 eetlepel zwart sesamzaad

100 gram wakame

Eventueel een scheutje sojasaus

 

Voor de pankogarnaal

4 grote gepelde gamba’s

1 ei

50 gram panko (Japans broodkruim)

2 avocado’s

Een halve citroen

Olie om in te frituren

Een snuf zeezout

Peper uit de molen

Hoe maak ik deze trio van vis?

Zalmbonbon: hak de dille fijn. Meng de dille, de roomkaas, zeezout en gemalen peper met elkaar. Vorm de roomkaas in een bolletje en leg de gerookte zalm er overheen. Leg een handje sla op het bord en leg de zalmbonbon hierop. Maak af met een takje dille, peper en zout,

Gegrilde Tonijn: Kruid de tonijn met peper en zout. Verhit de grillpan of -plaat. Gril de tonijn 1 minuut aan beide kanten, Meng het witte en het zwarte sesamzaad. Rol de tonijn door het sesamzaad. Snijd de tonijn in plakjes. schep een eetlepel wakame op het bord. Leg de plakjes tonijn op de wakame en maak af met een beetje peper en zout en eventueel een scheutje sojasaus.

Panko garnaal: Kluts het eitje los. Doe de panko in een schaaltje. Haal de gamba door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal tot de hele gamba is bedekt. Doe dit met alle gamba’s. Frituur de gamba’s tot ze goudbruin zijn. Prak de avocado’s fijn. Maak de avocado op smaak met citroensap, peper en zout. Leg een eetlepel avocado op het bord. Leg de gefrituurde gamba op de avocado. En maak af met een beetje peper.

 

Heerlijk te combineren met onze biologische chardonnay

No comment

Geef een reactie