Lime meringue taart

Lemon meringue taart


Ingrediënten lime meringue taart

  • 200 gram kokoskoekjes
  • 100 gram boter
  • 4 limoenen
  • 4  gesplitste eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram suiker
  • 50 ml water

Wat heb je ervoor nodig? 

Taartvorm 23 cm
Suikerthermometer
Gasbrandertje

 

Hoe maak ik deze lime meringue taart?

Verwarm de oven voor op 160 graden

 

Voor de koekbodem:

Laat de boter smelten. Verkruimel de koekjes.  Meng de gesmolten boter en verkruimelde koekjes door elkaar.

Leg een bakpapiertje in de taartvorm en schep het mengsel hierin. Druk de kruimels plat met de bolle kant van een lepel en zet de vorm een tijdje in de koelkast.

 

Voor de vulling:

Splits de eieren en bewaar het eiwit.  Doe de eidooiers met de melk in een kom en mix deze luchtig.

Was de limoen en voeg de rasp van 1 limoen bij het mengsel. Pers alle 4 de limoenen (ongeveer 120 ml) en giet het sap bij het mengsel.

Giet het mengsel in de vorm.

 

Bak de limoentaart in ongeveer 15 minuten af, totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet hem in de koelkast.

 

Voor de topping:

Verhit de suiker en het water in een steelpan. Warm de suiker langzaam op tot 120 graden, let op dat de stroop niet bruin kleurt. Ondertussen klop je de eiwitten luchtig. Giet de suikerstroop er geleidelijk bij en klop net zolang tot je stevige pieken hebt.

Verdeel het mengsel over de limoentaart en kleur het schuim met een gasbrandertje.

 

Heerlijk te combineren met onze wijncocktail pamplemousse

No comment

Geef een reactie